Her 10 tips til et forfærdeligt parforhold


Savner du lidt alene-tid? Længes du efter kulden under dynen på sofaen efter et skænderi? Har du haft brug for at være for dig selv? Hvis svaret er ja, så kommer der her 10 tips til at få et forfærdeligt parforhold, så du igen kan nyde din alene-tid. 

1. Kommunikation er nøglen til alt ondt

Mange par lærer med tiden at give slip på fortiden og komme hurtigt videre for ikke at ”vade” i de samme problemer igen og igen. Men når I ved, at I alligevel kommer til at skændes, så kan I lige så godt lade være med at snakke sammen til at starte med. Spar jer selv for den byrde og brug i stedet tiden på jer selv, hver for sig. De store og små elefanter i rummet kan alligevel fejes under tæppet med lidt (mod)vilje. 

2. Kækhed og kritik er vejen frem

Man skal altid kaste med sten, når man selv bor i et glashus - eller noget. Konstant kritik af ens partners små fejl, kan få deres uduelighed til virkelig at blomstre, så giv den gas med nedladende replikker. Når din partner efterhånden afreagerer, så husk at give en kæk og smart kommentar i en fart. Vær samtidig træt og hangry, for ekstra minuspoint.

3. Jeres familier er guld værd

Indbland jeres familier i alle problemer, som I måtte støde på, store som små. Alt fra din ægtefælle, der har puttet for meget salt i aftensmaden, til din partner, der har glemt vasketøjet i vaskemaskinen for tredje dag i træk. Man kan aldrig få for mange holdninger til en situation. I skulle nødigt stå med det alene. 

4. Guld og grønne skove 

Det er hurtigt og nemt at love guld og grønne skove over for ens partner – så gør lige præcis dét! Hellere lave en masse tomme løfter, end at tage ansvar for ens mangler. Falske forhåbninger er trods alt bedre end ingen forhåbninger.

5. Rettigheder hører til fortiden

En sikker vinder til at blive godt træt af din partner, er at give afkald på alle dine rettigheder. Tag så mange ansvarsområder på dig som muligt, og sørg for altid at komme din partner i forkøbet, når det handler om at gøre noget som helst i hjemmet. Sørg for, at du ikke længere kan genkende dig selv i spejlet og at du har glemt din værdighed.

6. Fællesbøn er en fælles-fælde

Stik af så snart du hører din partner kalde dig til salah. Gem dig på toilettet. Lad som om du ikke har wudhu. Tag ud efter en pakke bleer. Bare forsvind! I skulle nødigt få en imanboostende stund sammen.

7. De 5 kærlighedssprog

Har din ægtefælle et tydeligt kærlighedssprog? Sørg altid for at gøre det modsatte. Tjenester? Aflevér bilen med en tom tank. Anerkendende ord? Mind dem om den latterlige beslutning de tog forleden. Gaver? ”Glem” belejligt alle jeres specielle mærkedage. Eller nøjes med en plastik blomst.

8. ”I er hinandens klæder”

Der er ikke længere noget, der hedder dit eller mit, kun vores. Vores fritid, vores planer, vores hobbier og vores interesser. Ægteskab er en symbiose af højeste grad. I er ikke længere selvstændige individer, I er kun og kun én og alt for hinanden. Aldrig gør noget alene.

9. SoMe er din bedste ven

Gå aldrig glip af en mulighed for at instagramme et fint øjeblik med din udkårne. Alle og enhver skal se dit ”diskrete” forsøg på at vise, at du er ude sammen med manden/konen. Husk at give et “diskret” men tydeligt glimt af den skinnende vielsesring i baggrunden. Det er jo ikke sket, hvis ikke det er delt på The Gram. 

10. Tålmodighed er en dyd. Det er sarkasme måske også 

Det kræver tålmodighed at være passiv aggressiv. Sarkastiske kommentarer ved enhver frustration, er jo ikke ligefrem nemme at finde på. Det tager tid og kræver et kreativit sind, at finde på den mest sårende kommentar, så du rigtig kan mæske dig i overlegenhed over for din partner. Og hvad så, hvis følelsen kun varer kort? Jo flere kommentarer, jo længere kan du ride bølgen. Indtil du er sikret evig alenetid. 

Disclaimer: ovenstående tips er med selvfølgelighed skrevet med en stærk sans for ironi. Det er forfatterens ønske, at læseren med et smil på læben indser, at det vil være til ens fordel at handle på det modsatte af, hvad der står ud for hvert tip, for at give sig selv de bedste forudsætninger for et sundt og blomstrende parforhold. :-)

Fortatter: Aysha F. Farooqui - Læge med interesse for psykiatri.

Er du i tvivl om du har behov for rådgivning? Kontakt os gerne.

Det kan være svært at vurdere, om man som individ eller ægtepar har behov for rådgivning. Derfor hører vi gerne fra dig, hvor vi sammen kan sparre inden du tager beslutningen. Klik her.